Spożywanie jajek przepiórek są bardzo korzystne, ponieważ umacnia kości, normalizuje robotę serca, wątroby, nerek, żołądka i trzustki i innych organów u dzieci i dorosłych.

  Lekarze i dietetycy polecają regularne użycie surowych jajek przepiór, ponieważ są najbezpieczniejsze i najbardziej korzystne dla ludzi. Zastosowanie tego produktu w ciągu dwóch tygodni znacznie wzmacnia organizm dorosłego i podtrzymywa rozwój dziecka. Jajka zawierają witaminy A, B, fosfor i potas, żelazo, magnez, chlor, kobalt, miedź, chrom i mangan. 100 jajek zawiera tylko 170 kkal.

  Równie korzystnym produktem jest mięso przepiórki, ponieważ jest także bogate potasem dla dobrej roboty mózgu, dla lepszego metabolizmu, fosforem, witaminami PP, aby poprawić krążenie krwi, a także mięso wzbogacone witaminami z grupy B i aminokwasami, które wspierają wzrost mięśni i tkanki kostnej, co jest ważne dla dzieci.

 Zgodnie z zaleceniami dietetyków, regularne użycie mięsa przepiórki powoduje skuteczne leczenie chorób układu oddechowego, wątroby, układu sercowo-naczyniowego, nerek i przewodu pokarmowego. Poza tym, wzmacnia układ kostny i zwiększa ogólną wytrzymałość organizmu.

 Wśród przewag mięsa zasluguje uwagi koncentracja w nim bogatej zawartości białko, które zwiększa objętość mięśni. Ponadto, zaleca się, aby jeść mięso osobom, którzy posiadają ścisłej diecie. Smak mięsa przepiórki znacznie przewyższają smak mięsa kurczaka czy królika, ponieważ odnosi się do delikatesów.

  Dołączać do racjonu dziecka jajka przepiórek jest potrzebne, ponieważ one dobrze wpływają na mózg, funkcjonowanie serca, żołądka, wątroby, nerek i innych organów. Dla dzieci od 1 roku do 3 lat zaleca się 1-2 jajka dziennie, a dzieciom w wieku od 3 do 10 lat można dawać 3 jajka, do 18 lat - 4 jajka.

 Jajka i mięso przepiórek są zalecane nawet dla tych dzieci, które mają diatezy lub alergii na jajka kurczaka. W odróżnieniu od jajek kurczaka, w jajkach przepiórek nie ma żadnego cholesterolu, a więc są zalecane dla dzieci z diatezą.

  Dzieci w szkolnym wieku, którę codziennie używają jajka przepiórek do jędzenia, są bardziej mobilne i łatwiej dają sobie radę w szkole i w domu.

  Zdrowy tryb życia jest dzisiaj bardzo popularny, dlatego warto pomyśleć o prawidłowym odżywianiu dla siebie i swoich dzieci. Jednym z większości produktów "zdrowych" są jajka przepiórek. Ten naturalny produkt zabiezpiecza Państwom niezbędnych składników odżywczych i minerałów na cały dzień.

  Również ważne jest, aby dać jajka przepiórki i mięsa dla dzieci z osłabionym układem odpornościowym lub słabym układem sercowo-naczynnym. To jedzenie wspiera odporność organizmu, więc dziecko i Państwo na długo zapomnią o chorobach.

  Niech Państwo spróbują te smaczne i korzystne produkty i ocenią ich, a my zapewniamy niską cenę, wysoką jakość i ekologiczność!